Ma olen mitu korda rääkinud sellest, et kui ikka pole eriala, siis peaks iga töö kõlbama. Kui pole leiba lauale panna, siis tuleb mingi töö leida ja valides tuleb ka endale aru anda, millega toime tullakse.

devalveerub-3

Nüüd on siis ka tööturu asjapulkadelt võetud kommentaar sellele, et kuidas ikka asi käib. Tööd nagu on, kuid töötegijaid pole.  Inimesed on aastaega nii mugavaks läinud, et kohe kuidagi ei saa muuta sisse harjunud rütmi. Natuke oma elukorralduses muutuste tegemine aga toob kaasa kaose. Samuti hetkelise paanika, minu pisike maailm lõhutakse ära.

Nädalapäevad tagasi rääkisin ühe inimesega, kes oli oma viimase aasta töökohast koondatud. Mis teda eiriti kurvastas oli see, et sinna tööle pääsemist oli ta samuti oodanud kolm aastat. Miks siis – sest see on kodu juures. Ennem seda istus ta kah kodus, sest kaugemal tööl käimine oleks tähendanud 4 km jala käimist.  See aga pole 34 aastasele inimesele ju ometi jõukohane 😉 Lapsed on ühe majanurga taga lasteaias, ise käis teise majanurga taga tööl. Nüüd on aga jama, mees viidi kah osalisele tööajale. Tema kaotas töö ja paanika lahti. Küsisin, et miks sa siis ei lähe keskusse tööle, sinna on vaid 4 km ( isegi jala käies pole see mingi maa) ja seal isegi pakutaks ning mis kõige tähtsam – palk on kah tuhande võrra suurem?  Siis sain vastuseks, et kui lastega midagi lasteaias juhtub, mis siis saab, kuidas ma koju saan kiiresti. Edasine oli juba tavaline vastuargumentide rida. Ei saa, ei taha ja ei oska….

Töötegijaid ei jagu.  Kõik tahavad head tööd.